Firma  EsoTop          

LETIŠTĚ  ULL  PLEŠNICE   

pořádala

14. ročník  CZECH  JET  MEET  a

5. ročník  MODELÁŘSKÉHO LETECKÉHO DNE

 

Setkání se uskutečnilo ve dnech  6. – 8. května 2005 na letišti v Plešnicích u Plzně. 

Bohužel,  akci nebylo možno opět plně realizovat kvůli nepříznivému počasí.  Je to velká škoda, protože na  "zimní větrnou akci" přijelo neuvěřitelných 62 pilotů se 109modely!!!! Většina sice vydržela jen v sobotu, ale i tak jim velice děkuji za účast a přízeň, kterou JET MEETu stále věnují. Počasí vlastně pořádně nepřálo ani jednomu z pěti ročníků, a proto stále zvažuji zda dále v tomto nepříznivém vývoji (z hlediska počasí) pokračovat. Pokud ano, budu asi muset přesunout termín alespoń o týden později. Uvažujeme též o možnosti uspořádat jakýsi opravný JET MEET a to v termínu 5. - 6.července 2005 na Cyrila a Metoděje. Jestli ani pak počasí nevyjde je jasné, že nám Někdo napovídá, abychom toho nechali. No, uvidíme!

Zde je tedy alespoň několik foto z akce:

Toto byl hrdina neděle......nádhera!
Všimněte si, že i diváků se sešlo navzdory zimnímu počasí relativně dost (asi 1000)
Musím se pochlubit našimi novými ještě nezalétanými Luńáky v měřítku 1:2 s rozpětím 7.15m. Ten první je Jindry Stejskala z Rokycan (na snímku sám majitel a tvůrce projektu) a ten druhý je můj (P.Hlávka). Má úplně stejnou velikost! Tahat nám je přislíbil R.Helmer se svým novým JAK 12. Třetího tu ještě nevidíte. V.Janko ho nestihl v termínu, ale zato ho má prý nejlépe propracovaného!
V popředí depo Radka a Rudly Helmera. Již známý Christen Eagle (bohužel již neexistující) a druhý již zmiňovaný vlečný fungl nový JAK 12 s dvouválcem ZDZ 210ccm.  
Zde vidíte "computerizované" řídící stanoviště na návěsu kaminou s "elektronickou frontou" vzadu na tabuli. Piloti tak nemusejí stát v otravné frontě - věřte funguje to! Počítačem jsou hlídány i kanály v souvislosti s vydáváním vysílačů. Na snímku Jiří Zikmund (vlevo) je právě asi posílán na start "šéfem notebooku" a jedním z organizátorů JET MEETinku Alešem Teleckým.
Elektrovrtulník Jardy Jáchyma z Dobřan u Plzně. Fakt pěkný (až na to foto)
Je již tradicí, že modely P.Kudláčka jsou překrásné. Na snímku ME 109 F4 Trop s rozpětí 2500mm, váze 11,5kg a motor je ZDZ 60RV.
A takto smutný byl z toho "lednového" počasí jeden z komentátorů a dlouholetý modelář Jaroslav Vaníček. Druhým, neméně zdatným komentátorem, byl známý výrobce modelů Miloš Petrbok.
Vrtulník LZS Sokol z Líní u Plzně pilotovaný mjr.Žákem létá za každého počasí v každé poloze
A na závěr ještě celkový pohled na sobotní den těsně po zahájení, kdy ještě všechny postupně nevyhnal déšť, vítr a zima.

 

Hlavní pořadatel:     Pavel  Hlávka

                                      Toužimská 20

                          32323 Plzeň

                  

                                       tel.377423635, 377531417

                                        fax.377423469

                                      mobil.604/436733

                    E-mail: obchod@esotop.cz  nebo p.hlavka@esotop.cz

                    za EsoTop    Hlávka Pavel                    

Zpět